top of page

Tävlingsnytt

2019-04-26 Olyckan som skedde på parkeringen under Världsarvshoppet 2019

Med anledning av den tragiska olycka som inträffade under vår tävling, Världsarvshoppet, under förra helgen, vill vi göra följande uttalande:
 

Mitt under tävlingarna blev en ponny skrämd och lyckades ta sig över frambommen i transporten. Tyvärr fastnade den så illa att den bröt båda bakbenen och det fanns inget annat att göra än att avliva den på platsen. Veterinär fanns på där och gjorde bedömningen.
Parkeringen utrymdes, men trots detta var det många - både barn och vuxna - som hann se vad som inträffat och som kanske brottas med frågor och otäcka minnesbilder. Vi i styrelsen står till ert förfogande och ni är välkomna att kontakta vem som helst av oss om ni vill prata om det inträffade.
Våra tankar går nu främst till familjen som förlorade en älskad vän.
Styrelsen för Mörbylångadalens Ridsällskap har, tillsammans med tävlingssektionen och ägaren till anläggningen där tävlingen hölls, haft ett extrainkallat möte i veckan. Vi är så tacksamma för att det i vår förening och bygd finns så många människor som var beredda att hjälpa. Mitt i allt kaos och sorg värmer det att tänka på hur alla samarbetade för att hjälpa ponnyn och familjen som drabbades.
Ni gjorde ett fantastiskt jobb i en svår och farlig situation och vi vill tacka var och en av er för er insats.

 

Styrelsen för Mörbylångadalens Ridsällskap genom Karolina Lindström (070-559 85 62)

Systemkamera 314.JPG
bottom of page