Tävlingsnytt

2020-10-16 Klubbmästerskap 2020

Snart dags för klubbmästerskap i både hoppning och dressyr, propositioner hittar ni på länkarna nedan!

KM Hoppning

KM Dressyr

2020-04-03 Världsarvshoppet inställt!

Svenska Ridsportförbundet har fattat det tråkiga – men i vårt tycke ansvarsfulla beslutet – att ställa in all tävlingsverksamhet fram till 31 maj på grund av smittoläget som finns i landet. Det drabbar även vår tävling Världsarvshoppet, men säkerheten först!

2019-09-04 Proposition KM

Nu är det äntligen dags för KM i hoppning och dressyr. Anmälan sker till Anita Petterson. Även anmälan om att var a funktionär lämnas till Anita Petterson via ex facebook. Hoppas så många som möjligt kommer och deltar! :D

 

Klicka på följande länkar för att hitta till propparna!

 

HOPPNING

DRESSYR

2019-05-11 Deltagarmeddelande ponnyagility

Hej! Idag är sista chansen att anmäla sig till prova-på-agilityn! 
En mysig förmiddag där man kan testa något nytt med sin (eller en lånad) ponny!😄
Ta med syskonen om dom vill, finns några hinder för käpphästhoppning också! Även fika och korv kommer finnas! Anmälningsavgiften är endast 50kr, all övrig info i bilden!

 

Deltagarmeddelande:
När ni kommer fram går ni och betalar startavgift i sekretariatet. När alla är på plats visas banan, därefter hämtas ponnysarna. Vi ser gärna att man använder hjälm och träns!

 

Vägbeskrivning
Från Kalmar:​ Kör över Ölandsbron. Ta första avfarten vid brofästet för att komma söderut (följ skylt mot Mörbylånga, Färjestaden, Saxnäs). Ta andra avfarten till höger i rondellen genom att följa skylt mot Mörbylånga, Färjestaden, Köpcentrum. Fortsätt rakt fram längs brovägen. Kör rakt fram (andra avfarten) i de tre rondeller som kommer längs vägen. Vid varje rondell finns det skyltning mot Mörbylånga, följ den. Följ vägen ca 15 km. I korsningen vid Mörbylånga Kyrka, följ skyltning mot Risinge (sväng höger). Fortsätt rakt fram på vägen ca 500m och sväng sedan vänster vid skylt Ridbana, varmt välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019-04-26 Olyckan som skedde på parkeringen under Världsarvshoppet 2019

Med anledning av den tragiska olycka som inträffade under vår tävling, Världsarvshoppet, under förra helgen, vill vi göra följande uttalande:
 

Mitt under tävlingarna blev en ponny skrämd och lyckades ta sig över frambommen i transporten. Tyvärr fastnade den så illa att den bröt båda bakbenen och det fanns inget annat att göra än att avliva den på platsen. Veterinär fanns på där och gjorde bedömningen.
Parkeringen utrymdes, men trots detta var det många - både barn och vuxna - som hann se vad som inträffat och som kanske brottas med frågor och otäcka minnesbilder. Vi i styrelsen står till ert förfogande och ni är välkomna att kontakta vem som helst av oss om ni vill prata om det inträffade.
Våra tankar går nu främst till familjen som förlorade en älskad vän.
Styrelsen för Mörbylångadalens Ridsällskap har, tillsammans med tävlingssektionen och ägaren till anläggningen där tävlingen hölls, haft ett extrainkallat möte i veckan. Vi är så tacksamma för att det i vår förening och bygd finns så många människor som var beredda att hjälpa. Mitt i allt kaos och sorg värmer det att tänka på hur alla samarbetade för att hjälpa ponnyn och familjen som drabbades.
Ni gjorde ett fantastiskt jobb i en svår och farlig situation och vi vill tacka var och en av er för er insats.

 

Styrelsen för Mörbylångadalens Ridsällskap genom Karolina Lindström (070-559 85 62)

Tack för all hjälp under Världsarvshoppet 2019 

Mörbylångadalens lokala tävling för iår är nu över. Det blev en lycka dag trots de sorgliga omständigheterna. Alla funktionärer var superduktiga! Tack även till våra medarrangörer Föreningen Ölands Sportryttare för all er hjälp och till våra sponsorer för fina priser m.m! In och kolla på Ponnyallsvenskas sida för att se hur det gick för våra duktiga div 3 ryttare också!!

Världsarvshoppet 2019
Nu är det en vecka kvar till tävlingen! Funktionärsschemat fins HÄR. Funktionärer till första klassen ska vara på plats kl 8.00. Resterande ska vara på plats 20 min innan klassens början. Ungefärliga starttider för klasserna finns i funktionärsschemat men håll lite extra koll på equipen så att du är på plats i tid! Vi bygger bana dagen innan kl 14.00, all hjälp uppskattas!
Vår tävling Världsarvshoppet är under full planering, 21 april är det dags! Vi längtar och
hoppas vi ses!
Julklappshoppning 15/12
För mer info klicka här!
Lagtävlingar under våren 2019
Hej! Nu är det dax att anmäla till vårens olika lag. Anmäl senast 1 Janurai 2019! Om intresset finns har vi tänkt ha följande:
Dressyr (lagledare ej bestämt än. Intresserad? Anmäl intresse till Amanda)
Div 3 Ponny - går i LC:1 och LB:1, anmälan sker till Amanda Funkquist på facebook eller 0703415841
Div 3 Storhäst - går i LC:2 och LB:2, anmälan sker till Amanda Funkquist på facebook eller 0703415841
Hoppning
Div 3 Ponny - går i LD och LD+5, anmälan sker till Jan-Eric Larsson 0485-38396
Div 1 Ponny - går i LB och LA, anmälan sker till Amanda Funkquist på facebook eller 0703415841
Till hösten kommer vi ha lag i hoppning Div 2 för både ponny och storhäst, anmälan till detta kommer senare under våren :)
Startlista Pay and Jump 23/9
Klicka HÄR för startlista, längst ner i dokumentet finns även funktionärslistan. Klicka HÄR för ryttarmeddelandet. Alla som vill och kan hjälpa till med banbygge träffas vid paddocken kl 12.00! Första start äger rum kl 14.00.
Pay and Jump 23/9 i Kyrkbyn

23/9 håller Ungdomssektionen i en Pay and Jump med pris till bästa utklädnad! Anmälan sker till Sofie Olsson via messenger eller sms senast 21/9.

Världsarvshoppet 2018, Risinge/Hälsogården Öland

Stort tack till alla funktionärer, ryttare och publik och andra delaktiga för en lyckad lokal tävling på Hälsogården! Nu ser vi fram emot kommande tävlingar, nästa är en pay and jump den 5/5 som Ungdomssektionen håller i!

Ölandsmästerskapen i dressyr 2017

Här händer det grejer. Ölandsmästerskapen i dressyr kommer i år att arrangeras av klubben på Torslunda Gård fredagen den 28 juli för ponny och lördagen den 29 juli för häst. Klubben hade ju finfina framgångar förra året med Alma Sigvardsson som blev Ölandsmästare i dressyr på ponny, kat C! Vi hoppas på många fina ritter i klubbens namn. Men för att återgå till arrangemanget så behövs det ju såklart funktionärer, kontakta Emelie Petersson-Larsson om du kan ge en hjälpande hand.

 

I övrigt, gällande tävlingsarrangemang, kan vi passa på att berätta att en tävlingssektion skapats inför nästa år. Vi har nu ansökt om tävlingsdatum hos distriktet, avtalat om tävlingsplats och påbörjat förberedelserna helt enkelt. Tanken är en lokal hopptävling för ponny i april 2018 på Hälsogården i Risinge. Mer detaljer om det kommer senare men nu är det ju först Ölandsmästerskap som gäller.

Trevlig sommar!

/Nina

 

 

Pay and Jump 5/5-2017

Välkomna till MDRS gräspaddock i Mörbylånga kyrkby för en Pay and Jump, valfri höjd den 5/5 med första start kl. 18:00.

Anmälan görs till Anita Petersson via SMS till 0767808846, senaste den 3/5.
I SMS:et skriver man ponnyn/hästens namn, ryttare och vilken/vilka höjder man vill hoppa.
Startlista publiceras dagen innan.
100:- per start. Rosett finns att köpa och enklare servering finns att tillgå.

 

Varmt välkomna önskar Mörbylångadalens rid sällskap

 

Klubbtävling på G i maj 2017?

Det ryktades på årsmötet att det planeras en klubbtävling i paddocken (tror jag) i början av maj så börja ladda för den gott folk!

Förslag lades också på årsmötet om att söka datum för en lokaltävling inför 2018. Hugade arbetskrafter anmälde sig frivilligt och Hälsogården är redan tillfrågade ang tävlingsplats. Styrelsen skall först ta ställning till detta.

ponnyag.jpg
Systemkamera 314.JPG