Hästtransport och klippmaskin

Mörbylångadalens Ridsällskap har både en hästtransport och en klippmaskin för uthyrning till klubbens medlemmar.

Hästtransport

Vår föreningsägda transport är en Star Trailer Safiir årsmodell 2003. Den är tvåaxlad och har säkerhetsfunktion på frambom där du lätt kan lösa ur spärren vid akutsituation. Transporten har en tillåten maxvikt på 600kg och totalvikten är 1300kg.

Den är numera utrustad med övervakningskamera som du kan beställa vid bokning om du vill kolla hästen under färd t.ex. vid sjuktransport, transportering av unga eller oroliga hästar. Kameran sitter på plats och monitorn kan enkelt kopplas in i cigarett uttaget.

Skötselföreskrifter

Det är såklart viktigt att alla som hyr transporten ansvarar för att den lämnas åter urstädad och rengjord. Var noga med att alltid tvätta av frampartiet inne i transporten så vi inte sprider eventuell smitta mellan våra hästar. Det är också av yttersta vikt att du meddelar om du kört häst med misstänkt smitta så vi kan desinficera transporten efteråt. Lämna tillbaka transporten med hela bakluckan uppfälld och utan att dra handbromsen. Meddela också vid återlämnandet om det hänt något eller att du upptäckt något fel på transporten.

Bokning

Transporten står uppställd i Beteby Mörbylånga och bokning sker genom Eva Gustafsson Telefon 073-366 27 74. Som medlem kan du hyra transporten för 100kr/dag. Vill du lägga till övervakningsfunktionen betalar du 50kr extra. Betalning sker via Swish: 123 399 08 35.

IMG_5770.JPG

Klippmaskin

100:-/klippning. Anita Petersson för bokning. Betalning sker via Swish: 123 399 08 35.